Make your own free website on Tripod.com

Bornerbroek dames1

Verslag Groningen
Home
Het team
Verslagen
Column
Gastenboek

Foto's Groningen

Eigenlijk wou wendy (de beste samen met mij) een verslag schrijven over ons geweldige super weekend naar Groningen, maar ze is zelfs te druk om de foto’s bij op de site te zetten!! Vandaar dat ik zelf maar het initiatief heb genomen om een verslag te schrijven over hoe ik dit weekend heb beleeft (ik heb er geen woorden voor…. Zo mooi wast!!). Het zou heel goed kunnen dat ik een heleboel vergeten ben, maar ja, dat krijg je met de nodige drank op en heel weinig slaap. We waren met 15 man…. Nou ja 2 man en 13 vrouw!!! Stephan en Rene met hun harum!! Haha 

 

We hadden om half 12 bij eef afgesproken. Het is 5 voor half 12, ik trek m’n jas aan en pak mijn tassen en slaapzak. Toevallig kijk ik nog even naar buiten en zie sas langsrijden, niks aparts zou je denken?! Nou toch wel, ze ging niet richting eef, ze moest eerst nog even naar de pigge’s! Dan zeg ik pa en ma ajuu, waarop ma zegt: hoe ga je naar eef dan? Euhm lopen?!  Dus toen bood mijn lieve mamsie aan me even naar eef te brengen… tja het is ook zooo ver vanuit huize Wools!! Haha (sorry p!) Word ik bij eef gedropt, is er nog bijna niemand!! Ja die achtelijke uit albergen (ja margo jij ja) zou eigenlijk nakomen omdat ze eerst moest werken. Ze kon toch iets eerder vrij krijgen en als we een half uurtje later weg zouden gaan kon ze nog mee. Tja toen hebben we maar even de sociale piemels uitgehangen….

 

Tegen kwart over 12 ofzo zaten we EINDELIJK (haha) in de auto!! Ik zat bij Robin, Rene en Ellen in de auto. Stephan rijd met zijn onmeunige pooierbak achter ons aan omdat hij de weg niet weet. Je raad natuurlijk al wie er bij Stephan in de auto zaten! Jawel, Wendy, Ilse en Margo. We rijden ongeveer bij de eiveco (dus nog in bornerbroek) gaat mijn telefoon, het is wendy.  Ze had speciaal voor deze reis een cd gemaakt en ik moest echt even een liedje horen… tja verder hebben we de hele weg met ons allen uit deze 2 auto’s heen en weer gebeld en gesmst. Vlak voor Groningen hadden we afgesproken dat we bij het laatste tankstation zouden stoppen, zodat we met alle 4 auto’s Groningen in konden rijden. Tja wisten wij veel dat we het laatste tankstation allang voorbij waren! Snel sas opgebeld dat we al in Groningen waren. Staan we voor het stoplicht te wachten onderaan een brug, er zit 1 auto tussen stephan en ons. Plotseling zien we de bestuurder van de auto achter ons uitstappen en aan de achterkant van de auto lopen. Stephan stapt ook uit, het is duidelijk dat hij graag een deuk in zijn pooierbak wil, maar dat is hem net niet gelukt. Er zit een heel klein deukje in het nummerbord. Ik denk niet dat Stephan voorlopig nog snoepjes eet onder het autorijden.

 

We hebben met de anderen bij het station afgesproken. Bij het station maakt bijna iedereen gebruik van de gelegenheid om even de vieze wc op het station te bekijken. Als ook de anderen er zijn gaan we weer verder, we rijden achter elkaar aan. Na ongeveer 5 keer verkeerd gereden te zijn komen we dan eindelijk bij ons hotelletje uit. Maar vind midden in de stad maar eens een parkeerplek… nou moet ik eerlijk toegeven dat we behoorlijk snel parkeerplek gevonden hebben voor alle 4 auto’s en zelfs nog in dezelfde straat waar het hotel zit. Tegen 14.00 uur hebben zijn we parkeerkaartjes aan het kopen, iedereen gooit zijn/haar kleine geld bij elkaar. Je mag maximaal 2 uur parkeren, dus moesten we ervoor zorgen dat we om 16.00 uur weer bij de auto waren. Voor 15.00 uur konden we niet in het hotel, dus waren we genoodzaakt om een kroeg op te zoeken. We liepen de straat uit en gingen de hoek om, lopen we praktisch tegen een kroeg aan waar ze ook nog eens GROLSCH schenken. Maar helaas wou bijna iedereen liever echt midden in de stad een kroeg opzoeken, dus zijn we maar een stukje verder gelopen, hebben we toch nog iets aan onze conditie gedaan.

 

 

 

 

We besluiten om bij de 3 gezusters naar binnen te gaan. Helaas schenken ze daar dommelsch, juist, koppijn bier! Helemaal achterin de kroeg vinden we een plekje waar we met ons allen kunnen zitten. We doen allemaal € 10,-  bij elkaar en kopen (vooral) bier en moezel. Er worden heel wat langslopende jongens gekeurd. We geven cijfers aan de hand van uren, een 10 uurtje is nie wat, een 12 uurtje is een lekkere keerl!! Ook worden er een aantal foto’s gemaakt en wendy’s rolletje is al half vol terwijl we net beginnen. Vele van ons krijgen nog een knal aan de kop omdat we niet op tijd de duim tegen ons voorhoofd deden nadat er onmeunig geboerd word (niet door mij natuurlijk). Dan moet Stephan ineens naar de plee, als hij terugkomt krijgen we te horen dat hij niet heeft kunnen plassen omdat er een of andere mongool naar hem heeft zitten kijken toen hij wou plassen. Voor we weer terug naar de auto’s moesten heeft hij het nog een keer geprobeerd maar het is hem helaas niet gelukt.

 

Bij de auto’s gekomen halen we nieuwe kaartjes tot 18.00 en daarna is t toch gratis parkeren in t weekend. We pakken onze spullen uit de auto en lopen naar het hotel. Het eerste wat we moeten doen is een formulier met persoonlijke gegevens invullen, denk dat het was omdat Margo  en Wendy erbij waren, dat ze hun niet helemaal vertrouwden (haha). Toen ze de blaadjes allemaal hadden mochten we naar onze kamer. We moesten een deur door waar opstond GILS ONLY (oid.) dus stephan en rene moeten jullie nog wat kwijt?! Er stonden allemaal stapelbedden op de kamer, wat ik al had verwacht en dus had ik van te voren al duizend keer gezegd dat ik onderin wou slapen!! Tja je zult ‘s nachts maar van die trap af donderen… Duzz ik lag lekker knus onderin en wendy lag naast mij onderin, we hebben de bedden maar aan mekaar geschoven, wendy s dus mien sloapmoat!! Boven ons lagen Ellen, Ilse en Margo, tja anders moest Margo bij een vreemde in bed, nou ja IN bed, ze moest er eigenlijk boven liggen. Maar die skijterd uit albergen durfde weer ns nie! Haha De rest van de middag hebben we in de woonkamer gezeten in t hotel en natuurlijk nog ff geplamuurd en het uitgaanstenue aangetrokken!!   

 

Om 19.00 (toch?? S alweer zolang geleden) was er gereserveerd in een restaurant. We kregen eerst een voorgerecht, we konden kiezen uit soep of carpattio, nou k doe niet aan voorgerechten dus heb maar wat besteld voor de rest (zat er toch bij in). Hoofdgerecht: varkenshaas, ribeye of zwaardvis (nogwattes), als toetje kon je ijs, koffie of thee krijgen. Aangezien ik bommetje vol zat heb k maar thee besteld en iemand anders t op laten zuipen! Maar ik kan niet anders zeggen, ik heb zat gegeten en het smaakte wa goed. Tegen 10 uur, half 11 waren we al uitgegeten en zijn we maar richting de cafés gegaan.

 

Het was ons ’s middags goed bevallen bij de drie gezusters dus zijn we daar maar weer naar toe gegaan. natuurlijk waren we er veel te vroeg, tegen 11 uur ging het boven gedeelte ook open en zijn we daar maar heengegaan. Het was wel leuk, we hadden wel lol, maar niet zoals anders…. Naarmate we meer biertjes ophadden werd t al gezelliger. Hebben Robin, Wendy, Ilse en ik allemaal nog ff een smaakjescondoom (aardbei voor degenen die t willen weten) uit de automaat gehaald (wendy en mijn traditie onderhand haha). Maar we hadden het wel een keer gezien daar, dus zijn we door gegaan naar het Feest!! Wat een donders mooi cafe is dat!! Haha komen we binnen zien we een paal, iedereen rent op die paal aan en gaat eraan hangen en doen! Echt super! Die dj wist niet wat hem overkwam, in een praktisch lege tent komt ineens een heel harem binnen en iedereen gaat ook nog aan die paal hangen. We kregen dus ook de nodige opmerkingen van die keerl, maar hij heeft ons teamlied nog wel gedraaid!! We zijn de rest van de avond dan ook in dit café gebleven, wendy en ilse moesten nog ff naar de overkant naar zo’n tentje voor werk wat wendy wil gaan doen op mallorca.

 

 

Op Anne, Lotte en Ellen na ging iedereen mee terug naar het hotel. Stephan en Kristel hebben een taxi genomen, wij gingen natuurlijk wel lopen (goed voor de conditie). We kwamen weer langs het grolsch cafe direct om de hoek bij ons hotel. Ja daar moesten we natuurlijk nog wel even naar binnen!! Lekker rustig even uitdrinken (moet je afbouwen!). Na een half uurtje kwamen de drie achterblijvers er ook aan. Vlak daarna hebben we het ook maar aangepakt. Bij het hotel ging iedereen naar binnen, robin, rene, wendy en ik hebben nog ff buiten een peuk gedampt en zijn daarna ook maar naar binnen gegaan. Wij allerbesten (!) hebben nog een hele tijd met die man gepraat die ’s nachts de deur open deed (echt zo’n harley davidson keerl vond ik). En daar kwamen drie jongens weer, 1 ervan had z’n oog bijna dicht zitten. Nee hij had niet gevochten hoor… nee hij was gevallen!! Ja we geloofden hem direct onnie wen?! Haha Ze liepen gauw door naar hun kamer en wij hebben nog ff met die man geouwehoerd, nog wat in dialect in het gastenboek (van daar) gezet, en toen zijn we naar boven gegaan.

 

Natuurlijk konden wendy en ik het niet laten om even bij de jongens op de kamer te kijken. En hoe kan het ook anders… eerst hadden we de verkeerde kamer!! Haha Op die kamer lag helemaal alleen een jongetje (dat was t nog wel), die gewoon te veel gezopen had en maar alleen terug was gegaan om te gaan slapen. Nou dat hebben we mooi even verstoord! Op naar de volgende kamer. Onderweg komen we Ilse ook tegen in pyjama, gaan we eerst nog de verkeerde kant op, alle deuren op slot. Toen de laatste deur, vlak voor de deur GILS ONLY, en wie liggen daar al te maffen?! De ruziemakers uit Amsterdam!! Maar als er 3 schreeuwers (wij dus) binnenkomen, die echt wel proberen om zachtjes te doen, worden ze wel wakker!! Die ene met t dikke oog houd stellig vol dat hij is gevallen! ja en ik (kleine rooie zoals hij me noemde haha) moest er maar bij komen liggen…. Haha Ilse en Wendy moesten maar bij die andere keerl komen liggen… vieze geile mannetjes uit Amsterdam!! haha Gaat mn telefoon nog, Ilse belt me, terwijl ze naast me staat en haar telefoon niet bij haar heeft. Het is margo, waar we blijven!? Haha na een bult gelul met die keerls komt de rest van hun groep weer, waarop wij snel besluiten om weg te gaan (nog meer vieze geile mannetjes uit amsterdam).

 

Op onze kamer aangekomen zien we dat iedereen al in hun bed ligt. Wij hebben er natuurlijk voor gezorgd dat iedereen weer wakker werd! Als ook wij dan eindelijk in bed liggen komen we tot de conclusie dat we nog helemaal niet moe zijn. We gaan met slaapzak en al uit bed en gaan de kamer uit. Op de gang aangekomen besluiten we (ilse wendy en ik) om een slaapzakkenrace te houden! Tussen ilse en wendy was het heel spannend wie er zou winnen… heb ook geen idee meer wie er nou eigenlijk heeft gewonnen. Ik deed t mooi henig aan!! Kon niet fatsoenlijk meer springen en was daardoor ook veels te bang om onmeunig op mn bek te gaan! Haha We hebben de Amsterdammers (die zich afvroegen wat er gebeurde op de gang) nog even goeiendag gezegd, en zijn toen toch maar gaan liggen. Nog niet moe… Dus hebben we nog maar even gesmst (om 6 uur smons). Daarna ben ik wel in slaap gevallen (gelukkig), en om 9 uur waren de eersten alweer wakker. Waar wij dus ook weer wakker van zijn geworden, we hebben toch wel ff maximaal 3 uur slaap gehad. Stephan wel meer, die heeft een heel bos omgezaagd!! Haha   

 

Omdat we toch al wakker waren zijn we maar gaan ontbijten. En wie zaten daar tot onze grote verbazing ook al?! De keerls uit amsterdam!! Tja ze moesten voetballen, en wij gelukkig niet. Nadat we hadden ontbeten en iedereen zich had gedoucht of opgefrist gingen we op deze zondag ook nog wat doen….. maar wat?! Ik was er van overtuigd dat we die stomme grote kerk in groningen zouden gaan beklimmen, wat ik al een aantal keer heb gedaan. Ik zag t hemaal niet zitten en was dus ook heel erg opgelucht toen saskia vertelde dat we gewoon terug gingen naar twente!! We gingen bowlen in nijverdal!  Het bowlen was heel leuk!! We hadden 2 banen. Stephan was erg arrogant en heeft (als ik t goed herinner) ook gewonnen, saskia was laatste!!! (op onze baan, op de andere weet k nie wie er heeft gewonnen en verloren) haha Toen we uitgebowld waren zijn we naar de mac (bij p’s werk) gegaan, hier hebben we heerlijk gegeten!! Haha  Eenmaal uitgegeten zijn we maar naar eef gegaan, daar hebben we nog ff zitten moe zijn en zitten zeiken of we wel of niet naar bruins zouden gaan. Alleen wendy en ilse zijn uiteindelijk bij bruins aangekomen. De 2 die het hardst schreeuwden dat ze ook wel naar bruins zouden gaan hebben op het laatste moment toch nog afgehaakt!! MARGO EN STEPHAN!!!! Haha  Het was een zeer geslaagd weekend en hierbij wil ik de organisatie, BIANCA P (die zelf niet meekon), SASKIA en ILSE, nogmaals bedanken!!! En iedereen die is mee geweest natuurlijk ook bedankt voor de gezelligheid!!!