Gastenboek

Wendy ter Brugge (nummer 7)

Bornerbroek dames1 - Vosta dames1: 6-1
5 november 2006

Vandaag was de dag, dat we ervan uitgingen behoorlijk te moeten knokken voor de 3 punten. (niet letterlijk natuurlijk, al ging het er in het veld gemoedelijker aan toe dan langs de lijn.) Enkele dames hadden kriebels in de buik. Geen vlinders welteverstaan. 1 enkele dame had in de toekomst gekeken en zei vrijdag dat we ze op gingen rollen. Mariel was blij dat ze mee mocht doen, nadat er eerst was gezegd dat ze NIET MEE MOCHT DOEN. (blessure) Cavia was ziek, dus hadden we toch 2 halve spelers nodig om tot 11 mensen te komen. (Susan en Mariel waren beide half) In ieder geval, de meeste dames waren flink op tijd, omdat we nog wouden kijken naar de wedstrijd van het 4e tegen het 5e. Deze wedstrijd liep iets uit, dus konden we om kwart over 1 uiteindelijk het veld op.

Wij hadden de aftrap. In het begin liep ikke iedereen in de weg. Later ging het wat beter. Mensen konden elkaar aardig goed vinden. Uiteindelijk trapte Margo de eerste goal erin. Hoe dat precies ging weet ik niet meer, maar het was in elk geval 1-0. Nog wat later maakte Bianca P. de tweede. De eerste helft liep aardig goed. Ondanks een tegendoelpunt. Margo heeft dat geloof ik de eerste helft nog goed gemaakt door er 3-1 van te maken. We hadden veel meer kansen kunnen krijgen, maar de vlagger vond het blijkbaar te gevaarlijk worden en vlagte vaker dan nodig was. De eerste helft moest Ilse een bal/tegenstander stoppen. Dat deed ze dit keer niet door de tegenstander onderuit te schoffelen, maar een prachtig hakballetje te geven. Haar woorden: "tja, je moet toch wat! Anders was de tegenstander er langs geweest." Aldus een bescheiden Ilse.

In de rust was het nog ff wachten op de thee, maar nadat die gebracht was konden we toch beginnen aan het theekransje. Er was verder weinig commentaar. Mensen die op andere plekken stonden deden het goed. Milou S. heeft zich bewezen als verdedigende middenvelder en Mariel deed het goed als voorstopper.

Na de 1e helft en de rust volgt vanzelfsprekend de tweede helft. We begonnen weer goed. Margo heeft zich nog 2 keer bewezen, en heeft weer een hattrick op haar naam staan. (Geen zuivere, 1 van die 3 doelpunten was in de 1e helft gemaakt.) Ik heb nog 2 kansen verprutst, maar ik kon er ECHT helemaal nix aan doen. Ik wou best scoren. Milou S. heeft aan het eind van de wedstrijd ook nog een keer gescoord. Tot zover de doelpunten. De tweede helft hadden ze een andere vlagger, deze vlagte een stuk beter. Hij vlagde alleen als het ook echt buitenspel was. Mariel had bijna klappen gekregen, waarom weet ik niet precies, maar haar tegenstander vond haar in ieder geval niet echt vriendelijk. Tja, als je niet tegen het fysieke van voetbal kan moet je maar op ballet gaan. Twee andere meisjes van hen zijn geblesseerd uitgevallen. Eentje had waarschijnlijk wat met de kruisbanden, de andere kreeg aan het eind een bal in de buik. Wat ons betrof mocht de wedstrijd afgefloten worden, maar er moest nog een bal gespeeld worden voor het laatste fluitsignaal. Dat was een corner, waardoor ik het 7e doelpunt heb gescoord in een klein geel goaltje. Dit telde niet mee voor de 7-1, wat ik natuurlijk nergens op vond slaan. Wel heb ik hier een biertje mee verdiend!

Na de wedstrijd hebben een aantal dames de overwinning gevierd bij de Koale Kermis in Ootmarsum. Dit was een vloeibaar middagje. De echte diehards zijn ook nog naar bruins gegaan. Ik zeg al 3 jaar dat dat eigenlijk niet verstandig is, ma goed.

Zo, dit was het wedstrijdverslag. Het was een leuke wedstrijd om te spelen. Niet alleen omdat we gewonnen hebben. Op het veld was het leuk, ik hoop alleen dat het de volgende keer langs de kant ook leuk blijft. Geblesseerden van Vosta, beterschap.